Archív portál

Keresés a portálon


Hírek
Hamarosan indul az önkormányzati cégek integritás felmérése
Sajtótájékoztató a kényszerbetelepítés ellen
Polgármesterek nyilatkozata a kötelező betelepítési kvótáról 2016. március 12.
2016. május 30., hétfő - Janka, Zsanett napja van.


Tisztelt Látogató!


A megyei jogú városok a vidék fővárosai. Olyan gazdasági, közigazgatási, kulturális központok, amelyek felelőssége nem csupán a településeink határáig terjed.
1990-ben azért kötöttünk egymással szövetséget, hogy együttes erővel, hatékonyan képviselhessük városaink és térségük polgárainak érdekeit a mindnyájunkat érintő döntések meghozatalakor. Így vált a Megyei Jogú Városok Szövetsége a legnagyobb hazai érdekvédelmi szervezetté az elmúlt negyed évszázadban.

1990 a szabad önrendelkezést hozta el a hazai önkormányzatok számára. Meg kellett tanulnunk felelősen élni a kivívott szabadságunkkal, felismerni lehetőségeinket és tenni céljaink megvalósításáért. Meg kellett tanulnunk, hogy a természetes versengés mellett a közös jó elérése, az együttműködés nagyobb és fontosabb erény, semmint ha egy-egy település a többi kárára akar fejlődni.

Együttműködésre törekszünk a mindenkori kormányzattal, fenntartva magunknak azt a jogot, hogy mindenkor a településeinken élők érdekei az elsődlegesek számunkra. Tisztában vagyunk azzal is, hogy erős vidéki fővárosok nélkül nincs fejlődő, biztonságos jövőt építő Magyarország.

Választott tisztségviselőkként, felelősségünk tudatában dolgozunk közös céljaink megvalósításáért, városaink és a vidék fejlesztéséért.


Szita Károly
elnök

magyarország.hu

Közfoglalkoztatási portál

Állami Számvevőszék

Geoview Systems

ÖKO-PANNON Kht.
 
GE Lighting

Szolgáltató Város (R) -
Szolgáltató Szolnok