Archív portál

Keresés a portálon


Hírek
Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK)
Közszolgálati díjat kapott dr. Lovász István, Pécs jegyzője
Szolnok MJV fogyasztóbarát település címet nyert
2015. január 27., kedd - Angelika napja van.

Beköszöntő


Tisztelt Olvasó!


A vidék fővárosai 1990-ben alakították meg a szövetséget, amely máig a legtöbb polgár képviseletét ellátó érdekvédelmi szervezet hazánkban.

Ez a megtisztelő feladat egyben nagy felelősség számunkra, hiszen az elmúlt évtizedekben a nagyvárosoknak számos nehézséget kellett leküzdeniük, újabb és újabb feladatokat kellett ellátniuk.

A városok irányítóinak közösségeként együttesen keressük azokat a megoldásokat, amelyeket valamennyien hasznosíthatunk, s amelyek könnyebbé teszik az önkormányzati működést és a városokban lakók életét. A szövetség tevékenysége olyan nagy horderejű kérdésekre irányul, amelyek a központi szándékhoz is igazodva leginkább szolgálják a tagvárosainkban élő közel hárommillió ember érdekeit.

Az elmúlt években, önkormányzati ciklusokban a települések vezetőinek nem volt egyszerű feladata. A kényszer és a kormány által az elmúlt nyolc évben diktált erőltetett ütemű beruházások finanszírozása jelentősen leterhelte a települések költségvetését, amire a jövőben fokozott figyelmet kell fordítani.

A megyei jogú városok vezetői tudják, hogy az eredmények nem azért vannak, hogy elégedetten hátradőljünk, hanem hogy nagyobb bátorsággal, és önmagunkba vetett hittel folytassuk munkánkat városaink fejlesztése és gyarapítása érdekében.

A munka- és a felelősségi viszonyok határainak újragondolásával, a nagyvárosok adottságainak kiemelésével megtalálhatjuk azokat a kompromisszumokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresek és elégedettek legyünk.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége biztos alapját érzi annak, hogy együttműködjön a közigazgatás és a civil szféra valamennyi szereplőjével a közjó előmozdítása érdekében. A 23 megyei jogú város együtt olyan meghatározó tőkével rendelkezik, ami az ország hosszú távú fejlesztési tervében komoly tekintélyt vívhat ki. Településeink érdekében, a lakosság támogatásával és a meglévő infokommunikációs technikák alkalmazásával a vidék fővárosai szoros együttműködést valósítanak meg, így egy komplex rendszerben kölcsönösen segíthetjük egymást jobbító szándékú céljaink elérésében.

Kósa Lajos
elnök

 

-----------------------------------

 

A Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Kistérségi Fejlesztő Szervezetek Országos Szövetsége a TÁMOP-2.5.1-07/1 Érdekképviseleti szervezetek kapacitásának fejlesztése című felhívás keretében támogatást nyertek közös programjuk megvalósítására.
A pályázat címe: "A Megyei Jogú Városok és Kistérségi Fejlesztő Szervezetek által szervezendő településfejlesztési érdekvédelmi hálózatszerű együttműködés támogatása céljából történő kapacitásfejlesztés"
A pályázat azonosítószáma: TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0060.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Megítélt támogatás: 22 600 000 Ft.


Közreműködő szervezet:


 

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület


 

A projekt keretében elkészült Csoportmunka rendszer indítása.

magyarország.hu

Állami Számvevőszék

Geoview Systems

ÖKO-PANNON Kht.

 
GE Lighting

Szolgáltató Város (R) -
Szolgáltató Szolnok